Koningsspelen 2014

Vrijdag 25 april vinden voor de tweede keer de Koningsspelen plaats voor leerlingen van de basisscholen in Nederland (2015: klik hier). Sommige scholen hielden de sport- en speldag al eerder, omdat ze hun leerlingen twee weken meivakantie gunnen (van Pasen tot en met 5 mei). De sportdag maakt er geen deel uit, maar valt toevallig wel samen met de Nationale Sportweek van 19 tot en met 26 april. De sportdag wordt voorafgegaan door een Koningsontbijt.

Nieuw dit jaar is de Ideeënwedstrijd, waarbij kinderen kunnen bedenken wat er nodig is om meer te bewegen en te sporten. Om 9.30 uur begint de sportdag met een Wereldrecordpoging tegelijkertijd samen dansen en zingen: ‘Doe de Kanga’. Voor de Koningsspelen hebben zich dit jaar 5.427 scholen opgegeven. Elke school kan zelf bepalen wat er op deze dag gebeurt, van spelletjes spelen tot een heus sporttoernooi. De koning bezoekt op deze dag de sportevenementen van drie scholen in Ens in de Noordoostpolder.

Lees ook:Koningsspelen 2016 op vrijdag 22 april: bijna 1,2 miljoen kinderen doen mee
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Koningsspelen in Leiden
Lees ook:Koningsspelen op vrijdag 25 april
Lees ook:Koning en koningin openen Koningsspelen vrijdag 21 april in Veghel
Lees ook:Inschrijving voor Koningsspelen gestart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>