Kilometerheffing splijt Nederland in tweeën

IMG_20160522_142902De kilometerheffing houdt de gemoederen danig bezig. Opinieleider Maurice de Hond zegt dat 45% van alle Nederlanders (hij peilde er 1200) ertegen is en 42% voor. Van de ANWB leden is 56% tegen de heffing en 39% voor, aldus De Hond. Leden melden zich massaal op de zaterdag gelanceerde online peiling op de site van de ANWB. Minister Eurlings van verkeer laat de automobilistenbond beslissen over de toekomst van de kilometerheffing.

Dat was tegen het zere been van coalitiepartners CU en PvdA, die vinden dat de stem van de Tweede Kamer en niet die van een internetpoll bepalend moet zijn. De Hond onderzocht ook wat men ervan vindt dat de minister zijn besluit laat afhangen van de ANWB: meer dan de helft vond dat geen goed idee. Er zijn twijfels gerezen over de betrouwbaarheid van de ANWB peiling: ook niet-leden kunnen stemmen. Bovendien zijn de nee-stemmers geneigd om nu ‘harder hun best te doen’, doordat minister Eurlings zo’n lading aan het oordeel van de ANWB  heeft gegeven, aldus Maurice de Hond: ‘Er staat namelijk een premie op: je kunt de kilometerheffing tegenhouden.’ Overigens kwam RTL Nieuws met héél andere cijfers: uit een eigen peiling op haar eigen site bleek dat 83% van de bezoekers (ruim 6000) tegen invoering van de heffing is.

Lees ook:ANWB start online peiling kilometerheffing
Lees ook:Koningin Beatrix populairder na aanslag
Lees ook:Verzamelaars Jaarbeurs in Utrecht
Lees ook:Heb je geen auto? Tóch autobelasting betalen!
Lees ook:Poll: rookverbod

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kilometerheffing splijt Nederland in tweeën

  1. soelen P.G.J van

    ik ben tegen de kilometerheffing, ik woon samen met mijn vrouw in numansdorp.
    wij werken in Rijswijk ZH.
    wij zijn ongeveer 900 euro per maand kwijt aan de auto, openbaar vervoer is geen otie,door de km heffing worden het zeer dure km om op ons werk te komen.
    De wegen moeten tenslotte ook aangelegd en onderhouden worden voor de automobilisten die weinig rijden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>