Blue Monday – het komt vast wel weer goed

IMG_20160522_142902Vandaag is het de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday (2013: klik hier). Dat bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall een paar jaar geleden aan de hand van een wetenschappelijke formule. De derde maandag in januari schijnen we ons het meest triest, dépri of weemoedig te voelen. Volgens de psych realiseren we ons in de derde week van deze koude, natte en donkere maand, op Blue Monday, dat het opnieuw niets is geworden met onze goede voornemens. We roken weer, sporten te weinig, drinken te veel en lopen allang weer sikkeneurig rond. Velen hebben teveel uitgegeven met de feestdagen en zitten nu op zwart zaad, terwijl de rekeningen binnenstromen. En het duurt nog maanden voor de vakantie in zicht is.

Overigens zou volgens diezelfde formule de vrijdag in juni, die het dichtst bij het begin van de zomer ligt, de vrolijkste van het jaar zijn. Dan veert menigeen op, met de vakantie voor de deur. De formule ziet er als volgt uit:

[W+(D-d)]x TQ gedeeld door M x Na

W=het weer, D=dept (schulden) minus d= salaris van januari, T=tijd sinds Kerstmis, Q=periode waarin het toch niet lukte een slechte gewoonte af te leren, M=algemene motivatie en NA=need to make action & do something about it (de noodzaak om actie te ondernemen en er iets aan te doen). Tja: het zal wel. Misschien is de beste remedie: laat je niet gek maken. Ga sporten, joggen of naar de zonnebank. Of juist niet: blijf lekker in bed, of zet een lekkere zwijmelfilm op. Het komt vast allemaal wel weer goed …

Lees ook:Blue Monday – de somberste dag van het jaar
Lees ook:Blue Monday: laat je niet gek maken!
Lees ook:Blue Monday, de somberste dag van het jaar: onzin?
Lees ook:Blue Monday: lach de dip lekker weg
Lees ook:Dipje op Blue Monday? Het wordt vanzelf wel weer dinsdag!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Blue Monday – het komt vast wel weer goed

  1. Madame

    Inderdaad, begin van de dag ging prima, maar later werd het steeds minder… Misschien klopt het dus echt!

      /   Reply  / 
  2. BENJAMIN

    vanochtend verslapen, boete voor licht, en nablijven woensdag omdat ik spelletj zat te spelen

    Het kan niet kutter, jemig zeg…

    ik wist niet eens dat het bestond todat iemand het net zei…

      /   Reply  / 
  3. Tonia

    Ik hoorde vanmorgen op de radio dat het vandaag ‘blue monday’, oftewel de meest depressieve dag van het jaar was. Omdat het weer doorgaans niet al te best is, de feestdagen voorbij zijn en de meeste goede voornemens alweer zijn verbroken.Zo zie je dat voor elke dag wel iets te verzinnen is. Had je goede voornemens? Heb je je er aan kunnen houden of zijn ze ook al weer aan de kant gezet??

    Het zou leuk zijn als je via onze hyves groep meepraat over je eigen mening hierover.

    http://atkins-lowcarb-dieet.hyve.nl/

      /   Reply  / 
  4. Nicole

    Ik ben er van overtuigd dat dit waar is!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>