Blue Monday: lach de dip lekker weg

Maandag 16 januari 2012 is de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday (2013: klik hier). Dat bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall een paar jaar geleden: hij bedacht er zelfs een formule bij. De derde maandag in januari schijnen we ons het meest triest, dépri of weemoedig te voelen. Dan beseffen we dat het niets werd met onze goede voornemens en dat we met de feestdagen teveel hebben uitgegeven en nu op zwart zaad zitten. En vakantie is voorlopig niet in zicht. De Amsterdamse poptempel Paradiso wil er iets aan doen en organiseert een recordpoging lachen. De Belgische lachcoach Geert van de Vijver leidt maandag vanaf 11.00 uur ‘de grootste lachmeditatie sessie ter wereld’.

 

Cliff Arnell bedacht een formule voor Blue Monday, maar volgens diezelfde formule is de vrijdag in juni, die het dichtst bij het begin van de zomer ligt, de vrolijkste van het jaar. Dan veert menigeen op met de vakantie voor de deur. De formule ziet er als volgt uit: [W+(D-d)]x TQ gedeeld door M x Na. Een mond vol: W=het weer, D=dept (schulden) minus d= salaris van januari, T=tijd sinds Kerstmis, Q=periode waarin het weer niet is gelukt om een slechte gewoonte af te leren, M=algemene motivatie en NA=need to make action & do something about it (de noodzaak om actie te ondernemen en er iets aan te doen).

 

Misschien is een potje lachen in Paradiso zo’n slecht idee nog niet: het is gratis én het dienst ook nog een goed doel. Dokters van de Wereld vragen met de actie in Paradiso aandacht voor de Operatie Glimlach. Hiermee helpen ze kinderen en jongeren met misvormingen in ontwikkelingslanden, zoals een hazenlip of een brandwond. Door een operatie van 250 euro kunnen jaarlijks veel jongens en meisjes zowel medisch als sociaal gezien een beter leven krijgen, aldus de hulporganisatie.

Lees ook:Blue Monday, de somberste dag van het jaar: onzin?
Lees ook:Blue Monday – de somberste dag van het jaar
Lees ook:Dipje op Blue Monday? Het wordt vanzelf wel weer dinsdag!
Lees ook:Blue Monday – het komt vast wel weer goed
Lees ook:Blue Monday: laat je niet gek maken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>