Blue Monday: laat je niet gek maken!

Vandaag is het de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday (2013: klik hier). Althans: dat bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall een paar jaar geleden aan de hand van een wetenschappelijke formule. De derde maandag in januari schijnen we ons het meest triest, dépri of weemoedig te voelen. Volgens de psych realiseren we ons in de derde week van deze op zich al koude, natte en donkere eerste maand van het jaar, dat het opnieuw niets is geworden met onze goede voornemens. We roken weer, sporten te weinig en drinken te veel. Velen hebben teveel uitgegeven met de feestdagen en zitten nu op zwart zaad, terwijl de rekeningen binnenstromen. En het duurt nog maanden voor de vakantie in zicht is.

 

Overigens zou volgens diezelfde formule de vrijdag in juni, die het dichtst bij het begin van de zomer ligt, de vrolijkste van het jaar zijn. Dan veert menigeen op, met de vakantie voor de deur. De formule luidt: 1/8W+(D-d)3/8xTQ MxNA. W=het weer, D=dept (schulden) minus d= salaris van januari, T=tijd sinds Kerstmis, Q=periode waarin het toch niet lukte een slechte gewoonte af te leren, M=algemene motivatie en NA=need to make action & do something about it (de noodzaak om actie te ondernemen en er iets aan te doen). Tja: het zal wel. Misschien is de beste remedie: laat je niet gek maken. Of blijf vandaag de hele dag in bed.

Lees ook:Blue Monday – het komt vast wel weer goed
Lees ook:Blue Monday – de somberste dag van het jaar
Lees ook:Blue Monday: lach de dip lekker weg
Lees ook:Blue Monday, de somberste dag van het jaar: onzin?
Lees ook:Dipje op Blue Monday? Het wordt vanzelf wel weer dinsdag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>