Het gemak van de OV-fiets

Steeds meer mensen gebruiken de OV-fiets. De fiets is bij treinstations te huur: goedkoop en vooral gemakkelijk. Het aantal mensen met een abonnement steeg vorig jaar van 34 duizend naar 51 duizend. Dat maakte de NS zondag bekend, die de stichting OV-fiets vorig jaar overnam. De stichting werd drie jaar eerder opgericht. Het aantal plekken waar een fiets te huren is, stijgt nog steeds. Vorig jaar kwamen er 42 locaties bij, waar abonnees terecht kunnen. Het aantal ritten steeg met maar liefst 46% tot 480 duizend; de NS streeft naar een miljoen ritten in 2011.

 

Het grootste pluspunt is het gemak. Geen dure borgregeling en paperassen invullen: alleen maar een pasje scannen, een fietssleuteltje in ontvangst nemen en op de bijbehorende fiets wegwezen. Bij terugbrengen van de fiets wordt het pasje opnieuw gescand. De abonnementskaart van de NS is ook het abonnement op de OV-fiets. Mensen zonder NS-abonnement kunnen een OV-fietspas krijgen voor € 7,50. De ritjes worden per automatische incasso van de rekening afgeschreven. Een abonnement kost € 9,50 per jaar, de huur van een fiets € 2,85 per keer.

Lees ook:Juli: tijd voor fietsvierdaagsen
Lees ook:Nationale Fiets Marathon
Lees ook:Wandelen en fietsen in de zomer: vierdaagsen in juli en augustus
Lees ook:Expositie ‘Fiets – Bike – Fahrrad: innovative design on two wheels’ in Cube design museum
Lees ook:Nationale Fiets Marathon 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>