Paddo’s in de ban

paddoDe hallucinerende paddestoelen, paddo’s, gaan met ingang van 1 december in de ban. Gedroogde paddo’s waren al verboden, maar nu wordt ook de teelt en verkoop van verse paddo’s verboden. In 2007 was de maat vol, toen een 17-jarig Frans meisje na het eten van paddo’s in Amsterdam van een brug sprong en stierf. De Tweede Kamer drong aan op een verbod. Een toerist uit IJsland raakte gewond door een sprong uit een hotelraam en in augustus viel een Brit tien meter omlaag uit een raam: beiden hadden paddo’s gebruikt.

Deskundigen vinden dat het paddoverbod ‘aan alle kanten rammelt’: in de lijst van 200 soorten, die in de ban gaan, staan een groot aantal veelvoorkomende paddestoelen. De paddohandelaren vrezen honderden ontslagen, als smart shops massaal zullen moeten sluiten. Zij vinden dat het vooral uit de hand loopt bij buitenlandse toeristen en dat ze dat met  controle kunnen oplossen. Minister Klink van Volksgezondheid is niet onder de indruk: het verbod gaat door. Producenten en handelaren van paddo’s willen een schadeclaim indienen tegen de overheid en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops stapt naar de rechter. De brancheorganisatie zegt dat incidenten met paddo’s zelden voorkomen, terwijl er jaarlijks ongeveer anderhalf miljoen van worden verkocht.

Lees ook:Amsterdam gedoogt paddo’s nog even
Lees ook:Massaal paddo’s hamsteren
Lees ook:Horeca: óf overal rookverbod, óf nergens
Lees ook:Nederlandse motorclub Satudarah verboden in Duitsland
Lees ook:Cafés minder gezellig sinds rookverbod

1 Reacties // Reageer

One thought on “Paddo’s in de ban

  1. K. Spillebeen

    paddo’s in de ban?? Zelf kweken nu het nog kan!
    [url]http://www.mushmush.nl[/url]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>