Museumnacht Amsterdam met veel verrassingen

Op zaterdag 1 november openen 41 musea in Amsterdam van 19.00 tot 02.00 uur hun deuren: op de 9e Museumnacht,  aangekondigd als Museumn8 (editie 2012: klik hier).  De meeste musea bieden een speciaal programma: dit jaar  is er een record van ruim 200 activiteiten. Bezoekers kunnen met hun passe-partout gratis met het Amsterdamse openbaar vervoer en krijgen korting op afterparty’s in negen clubs. Het Van Gogh Museum is het hele jaar door vrijdagavond open tot 22.00 uur: dan is het er altijd gezellig, met muziek, een hapje en een drankje. Een aanrader, niet in de laatste plaats omdat er dan geen  drommen toeristen of stoeiende schoolkinderen rondschuifelen. Op Museumn8 staat dit museum in het teken van de liefde, vanwege de tentoonstelling 125 Grote Liefdes: de jubileumexpositie van de 125-jarige Stichting Rembrandt, die met aankopen veel kunstwerken voor ons land wist te behouden. Ook die expositie is een aanrader: bij elk kunstwerk staan de beslommeringen rondom de aankoop ervan beschreven.

 

Het Stedelijk Museum is vanwege de grote verbouwing op dit moment dakloos, maar rijdt rond door de stad met ‘De Bouwkeet on Tour’. Die staat deze n8 voor de Openbare Bibliotheek. In het Rijksmuseum is voor de eerste keer ‘For the love of God’ te zien, de peperdure diamanten schedel van de Brit Damien Hirst, die er te zien is tot 15 december. Het Rijksmuseum staat tijdens de Museumn8 in het teken van ‘Diamonds are forever’. Ieder museum biedt eigen verrassingen, zoals een lachmeditatie in het Bijbels Museum of actievoeren met rappers als Lange Frans en dichters als Simon Vinkenoog in het Verzetsmuseum. Artis biedt een rondleiding door de donkere dierentuin. De KPN Mobiele Museumgids is op de mobiel te downloaden door ‘n8’ te sms-en naar 5522. Verder informatie: zie website. Een punt van kritiek: het bezoeken van de website is een ware n8merrie: bij doorklikken loopt het programma om de haverklap vast.

Lees ook:Rijksmuseum wil diamanten doodskop
Lees ook:Tiende Amsterdamse Museumnacht
Lees ook:Diamanten schedel komt naar Rijksmuseum
Lees ook:’s Avonds naar het museum
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>