Huldiging medaillewinnaars woensdag in Den Haag

De Olympische ploeg is weer thuis (2014: klik hier): meteen na aankomst op maandagmiddag reden ze naar het Amsterdamse Olympisch Stadion voor een warm onthaal door vrienden en familie. De medaillewinnaars worden ongetwijfeld stuk voor stuk in hun woonplaats gehuldigd. De koningin ontvangt ze op woensdag 27 augustus allemaal op Paleis Huis Ten Bosch. Daarna spreekt premier Balkenende ze toe tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag.

 

In de Ridderzaal spreken naast de premier ook de staatssecretaris, de burgemeester van Den Haag en Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF de winnaars toe. De gemeente Den Haag organiseert een eretocht, als ze van het paleis naar de Ridderzaal gaan. In open bussen en onder begeleiding van muziek worden ze van de Bezuidenhoutseweg (om 12.30 uur) via  de binnenstad naar het Plein gebracht: aankomst  13.15 uur. Op het Plein lopen de sporters door een erehaag van 200 talentvolle jonge sportertjes naar de Ridderzaal. Het publiek kan op het Binnenhof terecht, máár: vol=vol. De gemeente vraagt de bewoners langs de route de vlag uit te hangen en hoopt op een grote opkomst van supporters tijdens de eretocht.

Lees ook:Koningin en premier ontvangen medaillewinnaars
Lees ook:Huldiging medaillewinnaars dinsdag in Den Haag
Lees ook:Huldiging Olympiërs: dinsdag in Amsterdam en woensdag in Den Haag
Lees ook:Gouden Olympiërs geridderd
Lees ook:Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag 2014

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Huldiging medaillewinnaars woensdag in Den Haag

  1. Pingback: Welkom thuis, Olympische ploeg | Eropuit

  2. Pingback: Profronde van Almelo | Eropuit

  3. Pingback: Gouden Olympiërs geridderd | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>