Welkom thuis, Olympische ploeg

Welkom thuis: vandaag komen de Nederlandse Olympiërs thuis. Een speciale medaillevlucht brengt ze tegu naar Nederland, die naar verwachting tegen 16.00 uur landt op Schiphol. Daarvandaan rijden ze in bussen onder politie-escorte naar het Olympisch Stadion. In het stadion is een warm Welkom Thuis voor ze voorbereid. Vanaf 15.30 uur treden Jan Smit, Alain Clark en Jeroen van der Boom op. Als alles klopt, komen de oranjeatleten om 17.00 uur het stadion binnen.

‘Het Nederlandse publiek is van harte uitgenodigd om naar Amsterdam te komen. We gaan er een groot feest van maken. Wees erbij, onze sporters verdienen het’, zei de altijd enthousiaste voorzitter van NOC*NSF, Erica Terpstra, vorige week in een tv-spotje. De toegang is gratis, maar er is wel een kaartje nodig om binnen te komen. Inmiddels zijn alle tickets verdeeld, dus in het stadion zelf kan er helaas niemand meer bij. De NOS zendt de huldiging van 17.00 tot 18.00 uur live uit op Nederland 1. Woensdag gaan de medaillewinnaars naar de koningin.

Lees ook:Oranje sportploeg in olympisch dorp
Lees ook:Huldiging medaillewinnaars woensdag in Den Haag
Lees ook:Nationale Spelen 2014 in Fryslân
Lees ook:Olympisch Stadion onthaalt Olympische Team
Lees ook:Olympische Spelen, China en Tibet: protest groeit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>