Landmachtdagen 2008 in Oirschot

IMG_20160524_150646Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni 2008 laat de landmacht zien wat het dagelijks doet: op de Landmachtdagen 2008 in Oirschot bij Eindhoven (editie 2012: klik hier). Militairen laten de nieuwste snufjes zien, zoals een nieuw infanteriegevechtsvliegtuig en de Kodiak, die vanaf 2012 de genietank vervangt. Het publiek mag zelf ook aan de slag, bijvoorbeeld een verduisterd parcours afleggen met nachtzichtapparatuur. Er komen spectaculaire demonstraties: luchtmobiele en gemechaniseerde brigades laten zien hoe ze acties uitvoeren, ondersteund met tanks en helicopters. Er is een Combined Arms Team (CAT), zoals die in Uruzgan opereert: een patrouille die in Afghanistan de poort uitgaat.

Zie ook ‘Marinedagen‘.

Op een tweede demoterrein zijn demonstraties en worden ritjes gemaakt met pantservoertuigen, jeeps en viertonners. De Koninklijke Militaire Kapel verzorgt een lunchconcert. Liefhebbers van legerspullen kunnen op een veiling van overtollige legerspullen hun slag slaan. Fans van computergames kunnen in de games zone hun tactisch inzicht testen bij de simulatiegame Virtual Battlespacen. Kinderen en jongeren beleven spanning op een route met een hindernisbaan en abseilen vanaf de klimtoren: geschminkt als een echte militair. De open dagen vinden plaats in de Generaal-majoor De Ruiter van Stevinckkazerne, op beide dagen van 9 tot 17 uur. Vanaf Eindhoven CS rijden pendelbussen naar de Landmachtdagen. Parkeren van de eigen auto rondom de kazerne, én vervoer met de pendelbus is gratis.

 

Lees ook:Landmachtdagen 2012 in Oirschot
Lees ook:Landmachtdagen 2010
Lees ook:Landelijke Motordagen TT Circuit Assen
Lees ook:Landmachtdagen 2009
Lees ook:Open Dagen Luchtmacht in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Landmachtdagen 2008 in Oirschot

  1. Pingback: Marinedagen Den Helder | Eropuit

  2. Pingback: Open Dagen Luchtmacht in Leeuwarden | Eropuit

  3. Pingback: Eindhoven Ballooning | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>