Coole kikkers in Artis

IMG_20160509_163439In de voorjaarsvakantie (23 februari/2 maart) vindt in de Amsterdamse dierentuin Artis het evenement Coole Kikkers plaats. Kinderen kunnen meedoen aan kikkeractiviteiten en leren waarom amfibieën belangrijk zijn. Artis heeft de grootste collectie amfibieën van alle dierentuinen in Nederland. Er zijn ‘gewone’ kikkers, maar ook de pipapad, die doet of hij een blaadje is, vuursalamanders en prachtig gekleurde pijlgifkikkers. Het jaar 2008 is wereldwijd uitgeroepen tot het Jaar van de kikker. In de hele wereld worden kikkers, padden en salamanders met uitsterven bedreigd door een hardnekkige schimmel. Hierdoor stierven de afgelopen jaren al 120 soorten uit. De Nederlandse dierentuinen organiseren door het hele jaar activiteiten om geld in te zamelen om deze biologische ramp te stoppen.

In het Aquarium van Artis is een tentoonstelling over amfibieën te zien en kunnen kinderen als heuse kikkers worden geschminkt. In het Geologisch Museum is de evolutie van de kikker te volgen en worden kikkerverhalen voorgelezen. De figuur Kikker van Max Velthuis loopt rond. Er is een speurtocht met als prijs: overnachten en ont(k)waken in Artis. Iedereen kan in de natuur helpen om kikkers, padden en salamanders te redden: rotzooi in en rond sloten opruimen, meehelpen met een padden oversteekactie, geld doneren voor de actie. In het Planetarium zijn kikkerartikelen te koop, zoals de cd-single ‘Paddentrek’, die Harry Sacksioni speciaal voor het Jaar van de Kikker opnam. De opbrengst van de cd en andere artikelen gaat naar de amfibieëncampagne. Artis is het hele jaar open van 9.00 tot 17.00 uur. Entree zie website.

Lees ook:Jarig Artis zoekt steun voor nieuw olifantenverblijf
Lees ook:Virus bedreigt Nederlandse kikkers
Lees ook:Prinses Laurentien opent Kikker tentoonstelling
Lees ook:Prinsen –en Prinsessendag paleis Het Loo
Lees ook:Vrijdagavond 9 juni: KinderBeestFeest in Artis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>