Vrijdagavond 9 juni: KinderBeestFeest in Artis

@Erik Feenstra

Vrijdag 9  juni brengen brandweerwagens, politieauto’s en ambulances zieke kinderen vanuit ziekenhuizen en zorginstellingen in Noord-Holland en Flevoland met zwaailichten en loeiende sirenes naar dierentuin Artis in Amsterdam, voor de 18e editie van  KinderBeestFeest. Die avond is Artis exclusief open voor chronisch zieke of gehandicapte kinderen en hun familie.

Politie, brandweer, ambulancedienst, marine, douane, Koninklijke Marechaussee, Rode Kruis, Reddingsbrigade en de Gemeente Amsterdam werken eraan mee. In totaal zetten ruim 1500 vrijwilligers zich in, bereiden activiteiten in Artis voor of rijden met de hulpverlenersvoertuigen. Verkeer in de omgeving van Artis wordt omgeleid en er geldt een parkeerverbod. ‘Op een avond als deze kan mijn kind helemaal zichzelf zijn’, schreef een bezoekende ouder. Een politieagent: ‘Ik vind dit evenement fantastisch. Die gezichtjes van de ernstig zieke kinderen in ambulance-auto’s laten duidelijk zien dat zij ongelofelijk blij zijn dat zij een avond even uit hun zieke wereld je kunnen ontsnappen.’

Dreamnight at the Zoo ontstond in Rotterdam, waar Diergaarde Blijdorp in 1996 zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis een avondje verblijdde. Inmiddels is het idee over de gehele wereld uitgewaaierd en doen naast dierentuinen ook attractieparken mee. In 2000 werd het feest voor he teerst in Artis georganiseerd voor chronisch zieke kinderen van het AMC Emma Kinderziekenhuis.

Lees ook:Vrijdagavond 3 juni: KinderBeestFeest 2016 in Artis
Lees ook:Dreamnight at the Zoo en KinderBeestFeest
Lees ook:KinderBeestFeest 2014
Lees ook:KinderBeestFeest 2013 in Artis
Lees ook:Dreamnight voor zieke kinderen in Artis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>