Nationale Molendag: ook op Pinksterzondag

IMG_20160524_150541Iedere tweede zaterdag in mei is het Nationale Molendag: een jaarlijkse dag waarop sinds 1972 meer dan 600 wind –en watermolens en gemalen geopend zijn voor het publiek( 2012: klik hier). Dit jaar is dat zaterdag 10 mei 2008, maar voor het eerst wordt de dag verlengd met Pinksterzondag (Moederdag) 11 mei. Vorig jaar was het Jaar van de Molen, omdat het toen precies 600 jaar geleden was, dat in Alkmaar de eerste poldermolen in Holland werd gebouwd. De meimaand is ook altijd fietsmaand. Zo combineren de VVV’s op de Veluwe de Nationale Molendag op 10 mei met Meimaand Fietsmaand.

 
Alle deelnemende kantoren hebben een speciale route: Putten, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Garderen, Apeldoorn, Twello, Epe en Heerde. De routes voeren langs molens én langs speciale activiteiten, zoals een hertenboerderij (VVV Twello), schapen scheren (VVV Epe), een melkveebedrijf en een Romeins Marskamp (VVV Garderen).

Lees ook:Meimaand Fietsmaand
Lees ook:Nationale Molendag 2011
Lees ook:Meer beleving met populaire fietsroute ‘RONDJE ZWOLLE’
Lees ook:Leuke uitjes voor Moederdag
Lees ook:Meimaand fietsmaand

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nationale Molendag: ook op Pinksterzondag

  1. Pingback: Dagje eropuit met Pinksteren | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>