SkeelerRonde Zaanstad 2008

Zaanstad heeft sinds 1999 een heel eigen wedstrijdronde: de SkeelerRonde Zaanstad. Het 25-jarige bestaan van de gemeente Zaanstad was toen aanleiding voor deze skeelertocht. Zaterdag 14 juni wordt de ronde voor de 10e keer gehouden. Het parcours is een rondje Zaanstad: 33 kilometer door alle zeven dorpen en stadjes van de gemeente.

Start en finish zijn op de Peperstraat in Zaandam. Zowel mannen als vrouwen strijden om het Open Zaans Kampioenschap Skeeleren. De dames starten om 19.20 uur en de heren 5 minuten later: een man/vrouw wedstrijd, waarbij vrouwen 5 minuten eerder dan mannen starten. Deze formule heeft zich al met succes bewezen bij hardloopwedstrijden als de Egmond Halve Marathon en de Dam tot Damloop. Wie als eerste aankomt, mag zich Overall Zaans Kampioen Skeeleren noemen. Om half acht start de toertocht businessrijders en toerrijders. Verdere informatie, inschrijven en kosten: zie website.

Lees ook:Egmond Halve Marathon 2011
Lees ook:Egmond Halve Mararhon geliefd bij sporters
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2012
Lees ook:Marathon Enschede: oudste van Nederland
Lees ook:Egmond Halve Marathon dit jaar op het strand

1 Reacties // Reageer

One thought on “SkeelerRonde Zaanstad 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>