Nederlandse vakantieganger hamstert veel voor autoreis, maar let minder op bij autoverzekering

SnelwegenNederland_2008Zes miljoen Nederlanders vertrekken deze zomer met de auto op vakantie. En ze zijn goed voorbereid, blijkt uit onderzoek van Pricewise in samenwerking met CG Selecties. Maar liefst 98% controleert de auto voor vertrek of laat dat doen en 82% plant zijn vertrektijd om de verkeersdrukte heen. Nederlandse vakantiegangers zijn goed op de hoogte van de wettelijk verplichte veiligheidsuitrusting in de auto. Ook neemt de helft eigen eten en drinken mee, 32% heeft zelfs wc-papier ingepakt, 28% afwasmiddel en 44% een koelbox. Om het gemak, om geld uit te sparen of omdat deze producten niet voorhanden zijn (bron: persbericht).

Minder oplettend zijn ze als het gaat om hun autoverzekering: 1 op de 6 Nederlandse vakantiegangers is niet verzekerd voor pechhulp in het buitenland of zegt dit niet te weten. Kijk je naar de autoverzekering zelf, dan is 40% van alle auto’s juist oververzekerd. Veel autobezitters hebben na 6 tot 8 jaar nog dezelfde autoverzekering, terwijl die niet meer in verhouding staat tot wat de auto nog waard is, en betalen vaak honderden euro’s meer dan nodig is. ’Daarbij vallen de tientjes die we besparen op onze aardappelen en afwasmiddel in het niet’, aldus Pricewise-directeur Hans Kok. Van alle Nederlanders heeft 94% een pechhulpverzekering, maar deze geeft niet standaard buitenlanddekking.

Frankrijk blijft verreweg het populairste vakantieland onder Nederlandse autovakantiegangers: 34% gaat erheen, 26% naar onze oosterburen, 11% naar Italië, 11% naar Spanje en 9% naar België. De helft neemt zich voor om ‘s ochtends tussen 7 en 10 uur te vertrekken. Nederlanders nemen uitgebreide veiligheidsuitrusting mee, weten wat ze in de doorreislanden wettelijk verplicht mee moeten hebben in de auto en houden zich daar ook ruimschoots aan: 95% heeft een gevarendriehoek mee, 92% een veiligheidsvest, 91% een verbanddoos, 80% reservelampjes, 46% een reservebril, 40% een brandblusser. 40% heeft ook een alcoholtest mee, wat in Frankrijk verplicht is. Ook neemt 82% een reservewiel mee, hoewel dat in geen van de Europese landen verplicht is.

 

 

 

Lees ook:Vaak op vakantie in auto met slechte banden
Lees ook:ANWB Reisverzekering: Nederlanders denken ‘vergoeding bij annulering alleen voor ziekte of overlijden’
Lees ook:Onderzoek D-reizen: deze maand piek aan boekingen zomervakantie
Lees ook:Nederlanders krijgen het liefst vakantie of dagje uit cadeau
Lees ook:Meeste vakantiegangers nemen geen eten mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>