Hiswa in de RAI

Van dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart 2008 vindt in de Amsterdamse RAI de HISWA 2008 plaats: de grootste watersportbeurs van de Benelux en traditioneel de opening van het Nederlandse watersportseizoen (editie 2013: klik hier). Ruim 375 exposanten tonen honderden boten in alle soorten en maten, alles voor op en rondom de boot, watersport –en vrijetijdskleding, navigatieapparatuur, boeken en tijdschriften. Er is informatie te vinden over watersportvakanties, zeilscholen, vaargebieden en jachthavens. Woensdagnacht moesten tien enorme zeiljachten uit de Amstel naar de RAI worden vervoerd. De boten waren te groot om dat overdag te doen, want bovenleidingen van trams en verkeerslichten moeten ervoor worden verwijderd. Een ieder jaar terugkerende nachtelijke parade.

Bezoekers komen in de Water Fun Zone allerlei vormen van watersport tegen. In een groot bassin met windturbines worden demonstraties en gratis lessen gegeven en wedstrijdjes gehouden. Virtueel genieten kan in de ‘HISWA Virtual Experience’: zeilen op het droge, surfen op de golven van Hawaï, racen door de grachten van Amsterdam of omslaan in een eskimokano. ‘Volvo Ocean Race Experience’ biedt een voorproefje van de Race 2008/1009. Het Zeehistorisch Paviljoen is het culturele hart van de HISWA: hoofdthema’s zijn navigatie en jachtclubhistorie. Professionele zeilers vertellen hun verhalen met beeldmateriaal in ‘Zeilen Jachtclub’. Op het Veiligheidseiland zijn producten en diensten te vinden die te maken hebben met veiligheid op en rond het water.


In de entreehal staan de producten uitgestald, die meedingen naar de HISWA Innovatieprijs: het meest innovatieve product van dit jaar. Op de openingsdag wordt het winnende product bekendgemaakt. Het café ’t Kraaiennest’ is een bruine kroeg. Op ‘Mijn Boot Plein’ is alles te vinden op het gebied van onderhoud en restauratie. De HISWA Vereniging organiseert op het Kenniseiland: ‘Service en Onderhoud’ en ‘Vaarklaar maken’. Er is een buitenboordmotorenwerkplaats van Yamaha Motor en Yamaha reikt dagelijks een prijs uit aan iedereen die aan de ‘Win een boot’ actie meedeed. Op de openingsdag wordt ook de HISWA Boot van het Jaar 2008 bekendgemaakt. Alle genomineerde boten zijn te bezichtigen. Er is gratis kinderopvang dij ‘de blauwe dierenparade’. De beurs is open op dinsdag, woensdag en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag tot 22.00 uur.

 

Lees ook:HISWA 2010 in de RAI
Lees ook:HISWA 2009 in de RAI
Lees ook:HISWA 2011 in de RAI
Lees ook:HISWA 2012 in de RAI
Lees ook:HISWA Amsterdam Boat Show op koers voor 60e editie – nominaties HISWA Boot van het Jaar bekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hiswa in de RAI

  1. Peter kroos

    Wat mij opvalt is dat er steeds minder standhouders zijn, ook een aantal belangrijke leveranciers zien we niet meer.

    Ik moet eerlijk zeggen dat de inhoudelijkheid van de hiswa mij zeer zwaar is tegengevallen.

    Hiernaast stoort het mij dat we met maar over het milieu hebben en wat zien we nog grotere vermogens nog snellere boten .
    Hiernaast denken de toeleveranciers iedereen dat de prijzen tot een maximale op te drijven.

    Het is maar een boodschap maar voortaan dan maar de boot dusseldorf

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Hiswa nieuwtjes | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>