Tweede Hanzetocht Kampen op zaterdag 3 januari

Zaterdag 3 januari vindt de tweede Hanzetocht Kampen plaats, één van de reeks unieke seizoenwandelingen, geschikt voor elke wandelaar. Lekker naar buiten in deze prachtige winterperiode. Bij de langere wandeling, van ongeveer 18 kilometer, wandel je van Zwolle naar Kampen langs de uiterwaarden van de IJssel. Hierbij ga je met het Kamperlijntje naar Zwolle en wandelt daarna door het prachtige landschap van de IJsseldelta terug naar Kampen. Langs de tocht zijn een aantal rustpunten om op te warmen, te genieten van de omgeving en om iets te eten en te drinken. De kortere route, van 8 km, is een mooie wandeling door Hanzestad Kampen (bron: persbericht).

De prachtige vierjaargetijden wandeltocht laat de verschillen in de seizoenen zien langs de uiterwaarden van de IJssel tussen de Hanzesteden Kampen en Zwolle. Daarnaast is de 8 kilometer-route deze editie een soort dijkenroute, langs de IJssel over de IJsseldijk, door Brunnepe en via de St. Nicolaasdijk naar de voormalige Zuiderzeewering. Ook het Middenweteringpad en het park worden niet overgeslagen. Iedere wandelliefhebber en nordic walker kan aan deze wandeling deelnemen, lidmaatschap van een wandelsport-organisatie is niet noodzakelijk. Honden zijn ook toegestaan, mits aangelijnd. Inschrijven kan op www.hanzetochtkampen.nl. Door de inschrijving is men verzekerd van een startplek.

De start is bij Restaurant de Vier Jaargetijden , IJsselkade 59, Kampen. De starttijden voor de 18 km zijn tussen 9.00-11.00 uur en voor de 8 km tussen 10.00-14.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 p.p. Leden van een wandelsportorganisatie krijgen één euro reductie. Gezinnen (4-7 personen onder wie minimaal 1 kind en 1 volwassene): € 10,00, leden € 7,50. De organisatie van de Hanzetocht heeft de routes met pijlen bewegwijzerd; parkeren kan gratis bij het NS Station Kampen/IJsselmuiden. De Hanzetocht wordt gelopen onder auspiciën van de Oostelijke Wandelsport Bond. Goedgekeurd OWB 2015-1140. De vastgestelde data voor de Hanzetochten Kampen in 2015 zijn de zaterdagen 3 januari, 11 april, 4 juli en 3 oktober.

Lees ook:Hanzetocht Kampen – eerste in reeks unieke seizoenwandelingen IJsseldelta
Lees ook:Lente-editie Hanzetocht Kampen op zaterdag 11 april
Lees ook:Verhalenvertellers langs route Hanzetocht Kampen
Lees ook:Koningin opent Hanzelijn
Lees ook:Sail Kampen 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>