Benefietrally Miles To Go voor Stichting 1000 kaarsjes voor Juultje start 26 september in Vught

426px-Noord-Brabant_in_the_NetherlandsVrijdag 26 september vindt de vierde editie plaats van de benefietrally Miles To Go voor Stichting 1000 kaarsjes voor Juultje. En Juul geeft zelf het startschot in Vught. De opbrengst van deze dag komt volledig ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek naar de zeldzame en levensbedreigende ziekte Langerhans Cel Histiocytose (LCH), de ziekte waar de nu 10-jarige Juul aan lijdt.  Over de ziekte – het meeste te vergelijken met leukemie – is nog weinig bekend. Juul is als baby een jaar lang behandeld met zware chemo- en radiotherapie. Ze lijkt nu genezen maar haar toekomst is onzeker, want de ziekte kan vroeg of laat weer de kop opsteken (bron: persbericht).

Om geld in te zamelen voor broodnodig onderzoek naar de oorzaak van LCH, heeft de moeder van Juultje, Kiki van Erven, de Stichting 1000 kaarsjes voor Juultje opgericht. Op dit moment betaalt de stichting 2 onderzoekers in het onderzoeksteam dat zich in het LUMC Leiden bezighoudt met baanbrekend onderzoek naar LCH. Hierdoor is de continuïteit van het onderzoek gegarandeerd. De rally Miles to Go is inmiddels uitgegroeid tot een mooie traditie met elk jaar een nog mooiere opbrengst. De vorige editie van deze oergezellige rally bracht ruim € 38.000,- op voor het goede doel. Dat fantastische bedrag hoopt de stichting dit jaar te overtreffen.

De rally start bij Het Stroopsoldaatje op het middenterrein van het historische Fort Isabella in Vught en eindigt, na een tour langs de mooiste plekjes van Brabant en Limburg, bij Soul Café in Tilburg . Daar sluiten de deelnemers de dag af met een feestelijke avond. Dhr. Jan Melis presenteert deze avond en treedt op als veilingmeester, samen met Dagmar Pijnappels. Inschrijven: zie website. Ook zijn er kaarten te koop alleen voor het avondprogramma bij Soul Café in Tilburg. Kaarten voor een volledig verzorgde feestelijke avond kosten € 75,-. Het belangrijkste is dat je met je aanwezigheid een bijzonder doel steunt. Het thema van deze dag is Think Pink!

Lees ook:Laagdrempelig sportief evenement op Alpe d’Huez
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee van start
Lees ook:Scheveningen: 37e Internationaal Vuurwerkfestival
Lees ook:rigter!live voor zesde maal uitverkocht
Lees ook:Nationale Fiets Marathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>