Ben Bril Boksgala in Carré

264px-Theater_carre[1]Maandag 14 oktober 2013 vindt in Koninklijk theater Carré in Amsterdam voor de zevende keer het Ben Bril Boksgala plaats, ‘het mooiste boksgala van Nederland’ (2014: klik hier). Het evenement vindt plaats ter herinnering aan één van Nederlands meest beroemde boksers voor de Tweede Wereldoorlog: Ben Bril.

 

Barend (Ben) Bril (1912-2003) was voor de Tweede Wereldoorlog één van de beroemdste boksers van Nederland. Hij was van Joodse afkomst en kwam op zijn vijftiende voor Nederland uit op de Olympische Spelen 1928 in Amsterdam. In 1935 won hij goud bij de Joodse Wereldspelen. In 1936 weigerde hij deel te nemen aan de Olympische Spelen in Berlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij met zijn gezin naar Bergen-Belsen gedeporteerd. Hij verloor maar liefst 182 familieleden, overleefde net als zijn vrouw en zoon de verschrikkingen, maar zijn glansrijke bokscarrière was voorbij. Bril werd scheidsrechter en spreekbuis voor de Nederlandse bokssport.

Lees ook:Ben Bril Boksgala 2011 in Carré Amsterdam
Lees ook:Ben Bril Boksgala in Carré
Lees ook:Maandag 17 oktober: tiende Ben Bril Memorial Boksgala in Carré
Lees ook:Ben Bril Memorial Boksgala 2014
Lees ook:Ben Bril Memorial Boksgala 2010 in Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>