Historic Grand Prix Zandvoort

logo20131Vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2013 is Circuit Park Zandvoort het domein van de Historic Grand Prix Zandvoort. Na het succes van de eerste editie van vorig jaar (met 31.500 bezoekers) belooft deze vervolgeditie nog groter te worden, met meer raceklassen, grotere startvelden, bijzondere demonstraties en veel prominenten. Er zijn veel hoogtepunten, waaronder drie races met Formule 1- en Grand Prix auto’s, zo’n dertig ‘Le Mans’  bolides.

Zaterdagavond rijden de historische voertuigen van 19.00 tot 21.30 uur in een parade door het centrum van de badplaats. Na de parade zijn de bolides te bewonderen op een aantal pleinen in het centrum, de Kerkstraat en de Haltestraat te bewonderen. Die avond is er op het Raadhuisplein een podium met live muziek tot 24.00 uur. Er komen circa twintig Formule 1 bolides uit de periode 1966-1985 naar Zandvoort. Daarmee herleeft de Formule 1 Grand Prix vanNederland, die tot en met 1985 dertig keer op het circuit in de duinen werd verreden. Tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Runner’s World Zandvoort Circuit Run: nieuwe hardloop klassieker
Lees ook:Meer geluidsdagen voor circuit Zandvoort en Assen
Lees ook:Hoofdrol voor Max Verstappen tijdens Familie Racedagen Zandvoort – 4 en 5 juni
Lees ook:DTM races op Circuit Zandvoort
Lees ook:Sportief weekend aan zee: de 30 van Zandvoort, de Circuit Run en de Omloop van Zandvoort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>