Profronde Tiel 2013

IMG_20160602_125031Zondag 28 juli 2013 vindt de Profronde Tiel plaats (2014: klik hier), die twee jaar geleden voor het eerst sinds 1994 werd gehouden: dat smaakte naar meer. Voor de derde keer op rij vindt de wedstrijd plaats in Tiel, in de reeks wielercriteria na de Tour. Om 13.00 uur start de Amateurs/Sportklasse over 50 kilometer, om 14.45 uur strijdt de internationale dames-wielertop tijdens het Internationale Damescriterium over 65 kilometer. De Profronde over 80 kilometer begint om 18.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Het parcours loopt door de binnenstad van de historische Hanzestad, met de start en finish bij de monumentale Waterpoort.

Het Plein is de hele dag het toneel van een muziekfeest. Bij de Waterpoort staat een podium opgesteld. Na 20.00 uur wordt het podium afgebroken, maar het vertier gaat tot in de late uurtjes door in cafés. Op het grasveld net buiten de stadsmuur staat een Promodorp, waar circa twintig sponsors zich presenteren. Daar is de Patrick Smit Mountainbike Trial Show te zien en wordt ook aan de kinderen gedacht. Aan de overkant van de Waalkade kunnen jongeren proeflessen autorijden krijgen onder leiding van professionele instructeurs.

Lees ook:Profronde Tiel 2014
Lees ook:Profronde Tiel na 17 jaar terug
Lees ook:Profronde Tiel 2012
Lees ook:Profronde Stiphout 2012
Lees ook:Taptoe-weekend Tiel: Bierfest, Streetparade, Taptoe en Tielse Toeterdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>