Rabo Ronde Heerlen 2012

Vrijdag 27 juli 2012 vindt in het Zuid-Limburgse Heerlen voor de 23e keer het jaarlijkse profcriterium Rabo Ronde Heerlen plaats (2013: klik hier). In de serie plaatselijke wielercriteria in de Benelux na de Tour de France is deze één van de grootste in Nederland. De wedstrijd vindt plaats in het centrum van Heerlen en tegelijkertijd is er amusement op alle pleinen in de binnenstad. De toegang is gratis. De organisatie heeft besloten deze editie helemaal Nederlands te houden.

Omdat de dag erna het Olympische wielercriterium in Londen plaatsvindt, waren er amper buitenlandse toppers te strikken om naar Heerlen te komen. Daarnaast wil de Raboronde Heerlen de Nederlanders en niet in de laatste plaats Limburgse wielertalenten in het zonnetje zetten. Om 17.00 uur start de Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd, om 18. 00uur de Tijdritcompetitie (Belofte, Dames en visueel gehandicapten) en om 19.00 uur de Reclamekaravaan. Na de huldigingen vanaf 19,45 uur start de Rabo Ronde om 20.00 uur: 50 ronden, 80 kilometer. Daarnaast zijn er op de pleinen in de binnenstad allerlei activiteiten. Op de Bongerd houdt Castle of Love een gratis Pre Party. Op het Pacratiusplein draait DJ Wim Frijns.

Lees ook:RaboRonde Heerlen 2010
Lees ook:RaboRonde Heerlen 2013
Lees ook:Raboronde Heerlen 2011
Lees ook:Rabo Ronde van Ridderkerk
Lees ook:Raboronde Heerlen 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>