Daags na de Tour 2012 in Boxmeer


De Tour de France 2012 zit erop. Traditiegetrouw zijn er tijdens de week daarna in Nederland en België een aantal ‘rondjes rond de kerk’: plaatselijke wielercriteria. De eerste vindt altijd plaats in Boxmeer, bij de Maas tussen Cuijk en Venray: Daags na de Tour (2013: klik hier), maandag 23 juli 2012 voor de 38e keer. Het wielerevenement vindt sinds 1979 plaats in het centrum van Boxmeer op de maandag direct na afloop van de Tour de France.

De vier jaren ervoor heette het evenement Ronde van Boxmeer. De allereerste winnaar van Boxmeer was de drager van de bolletjestrui Gerrie Kneteman. Recordhouder is Michael Boogerd met vijf overwinningen. Het lukte de organisatie om toppers in huis te halen: zie website. Er vinden vier wedstrijden plaats, om te beginnen om 13.00 uur de Junioren over 50 kilometer, om 14.25 uur de Masters 40+ en 50+ over 50 kilometer, om 15.45 uur de Amateurs over 65 kilometer en om 17.30 uur de Dikke banden race voor de jeugd. Om 18.15 uur start de Reclamekaravaan, om 19.30 uur stellen de profs zich voor en om 19.45 uur vertrekken zij voor hun wedstrijd over 100 km. ’s Avonds zorgen muziekkapellen voor vertier in de straten van Boxmeer en Glennis Grace treedt op in Café de Piek. Voor de kinderen zijn er springkussens en demonstraties met ballonnen in de Bilderbeekstraat (de achterkant van het parcours).

Lees ook:Wateringse Wielerdag 2013
Lees ook:Daags na de Tour Boxmeer
Lees ook:Daags na de Tour in Boxmeer
Lees ook:Daags na de Tour 2011 in Boxmeer
Lees ook:Profronde Stiphout 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>