Culemborg Bijvoorbeeld 2012

Zaterdag 7 en zondag 8 juli 2012 bruist de binnenstad van Culemborg van activiteiten tijdens de 24e editie van Culemborg Bijvoorbeeld (2013: klik hier), een evenement voor jong en oud, met een jaarmarkt, havenactiviteiten, attracties voor volwassenen, kindervertier, sport en muziek. Eigenlijk is dit de 25e keer, maar de editie van twee jaar geleden ging niet door. Thema dit jaar is ‘Culemborg springt eruit’.

Dat is te zien aan een aantal attracties: paragliders, paramotors, een 60 meter lange stormbaan, trampolinespringen, voor de kleintjes een springkussen en een spectaculaire motorshow op het steenoven-terrein. In de haven liggen authentieke zalmschepen, de sleepboot Ger-Ant verzorgt rondvaarten en zondag is er kinderkermis. Dan is het centrum het domein van de traditionele jaarmarkt, met daarnaast boekenmarkt, verzamelmarkt en  rommelmarkt. Vrijdag opent de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes het feestweekend muzikaal op de Markt. Zaterdagmiddag is er veel muziek op het podium bij de jachthaven, ‘s avonds wisselen rock, pop en Hollandse meezingers elkaar op de Markt af en ook zondagmiddag spelen er verschillende bands. Zondagmiddag is de jaarlijkse zwemklassieker Beusichem-Culemborg over de Lek, met als afsluiting de prijsuitreikingen door de burgemeester. De Lektocht is de enige officiële langebaanwedstrijd in een rivier en waar start en finish niet dezelfde plek zijn. Het festijn groeide uit tot een landelijk fenomeen met ieder jaar meer deelnemers en veel toeschouwers.

Lees ook:Culemborg Bijvoorbeeld beleeft 25-jarig jubileum
Lees ook:Culemborg Bijvoorbeeld 2011
Lees ook:Culemborg Bijvoorbeeld en de lektocht – vrijdag 8 t/m zondag 10 juli
Lees ook:Culemborg Bijvoorbeeld 2015
Lees ook:Culemborg Bijvoorbeeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>