Vondelparkloop 2012 Amsterdam

Zondag 15 januari 2012 vindt de 38e editie plaats van de Vondelparkloop: ‘het gezelligste hardloopevenement van Amsterdam’, aldus de aankondiging (2014: klik hier). Het beroemdste park van het land wordt bevolkt door 1800 lopers. De Vondelparkloop steunt het Fonds gehandicaptensport. Het parcours gaat over één, twee of drie ronden over de brede wegen van het park; één ronde is ongeveer 3,25 kilometer. De afstanden zijn 3,5 6,7 en 10 kilometer. Om aan de juiste afstand te komen, liggen start en fisish ongeveer 120 meter uit elkaar. Start en Finish zijn nabij Stayokay Vondelpark Amsterdam.

Lopers moeten er rekening mee houden dat het park ook wordt bevolkt door wandelaard, fietsers en honden. Een nieuw parcoursrecord op de 10 kilometer wordt beloond met een paar Asics running schoenen. Sponsor Ebundy geeft iedereen na afloop een aardigheidje mee naar huis en het Stayokay Hostel staat de hele dag ter beschikking om te verkleden en na te praten. Om 10.45 uur start de kinderloop over 1,5 kilometer, om 11.15 uur de Trimloop over 3,5 en 6,7 en om 12.30 uur over 10 kilometer. Om 14.00 uur begint het ‘echte werk’: de KNAU wedstrijdloop over 10 kilometer. Dan start ook de bedrijvenloop over die afstand. Na-inschrijving kan op zaterdag in de Asics Flagshipstore  aan de Stadhouderskade 23 en zondag tot 30 minuten voor de start.

Lees ook:Light the Night en Vondelparkloop
Lees ook:Groet uit Schoorl 2011
Lees ook:Vondelparkloop gaat niet door
Lees ook:Hondenshow in IJsselhallen Zwolle
Lees ook:Vondelparkloop: aangepast parcours vanwege renovatie park

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>