Body Worlds & The Story of the Heart in Expo Zuidas Amsterdam

Donderdag 12 januari 2012 opent Body Worlds & The Story of the Heart in EXPO Zuidas, de expositieruimte naast station Amsterdam Zuid/WTC. De tentoonstelling toont menselijke lichamen die zijn volgens de zogenoemde plastinatiemethode zijn behandeld door dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens. Samen met curator Dr. Angelina Whalley presenteert hij meer dan 200 authentieke menselijke preparaten, waarbij de nadruk ligt op cardiologie en het menselijk hart in al haar facetten. Doel is de bezoekers diepgaande inzichten te geven in het menselijk lichaam, in gezondheid en ziekte en in de complexe wereld van het cardiovasculaire systeem (hart en bloedvaten).

Update: de expositie is verlengd tot en met zondag 17 juni.

 

De tentoongestelde lichamen zijn geplastineerd: een methode die Von Hagens in 1977 uitvond. Daarbij wordt het weefselvocht vervangen door kunststof, zoals siliconenrubber. Dat stopt uitdroging en ontbinding. Door deze methode is het mogelijk de binnenkant van een lichaam te bekijken. Body Worlds (in het Duits: Körperwelten) is de enige anatomieten-toonstelling in de wereld die is gebaseerd op een donorprogramma. Het Institute for Plastification beschikt op dit moment over een donorbestand van ruim 13.000 mensen, waaronder 60 Nederlanders. De expositie is te bekijken tot en met 22 april 2012 in EXPO Zuidas, in het SOM-gebouw aan de Gustav mahlerlaan 24. De deuren zijn open van 9.00 tot 19.00 uur, donderdag en vrijdag tot 21.00 uur. Bezoekers worden tot één uur voor sluiting toegelaten. Tickets: zie website.

Lees ook:Expositie Body Worlds in Amsterdam verlengd tot 17 juni
Lees ook:Body Worlds & The Circle of Life in Rotterdam
Lees ook:BODY WORLDS Artist Day: Het menselijk lichaam binnenstebuiten
Lees ook:Blind Day met voelrondleidingen Body Worlds Amsterdam
Lees ook:‘Body Worlds – Animal Inside OUT’ in Natuurmuseum Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>