Bontekoerace Hoorn 2010

Zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2010 vindt voor de 19e keer de Bontekoerace plaats op het Markermeer bij Hoorn (2012: klik hier). De zeilwedstrijd voor charterschepen en traditionele vissersschepen (klippers, tjalken en botters) vormt sinds 1992 ieder jaar het laatste weekend van oktober de afsluiting van het zeilseizoen. Er varen circa 35 schepen mee, die met elkaar een mooi overzicht geven van het varend erfgoed.

 

De deelnemers zijn zowel beroeps charterschippers als particulieren. De meeste schepen komen uit Hoorn en Enkhuizen, maar ook uit Volendam, Monnickendam, Amsterdam en zelfs uit Friesland en Groningen. De Bontekoerace heeft de reputatie gemoedelijk en gezellige te zijn. Naast de zeilwedstrijden zijn er andere activiteiten als walvisgooien en sokworstelen. Vrijdagavond is de inschrijving vanaf 19.00 uur in ‘t Schippershuis. Daar is zaterdag en zondag om 9.00 uur ook het palaver: de bijeenkomst voor alle deelnemers met de wedstrijdcommissie. Daarna varen de schepen om 10.00 uur de haven uit om tussen 11.00 en 11.30 uur de races te starten in drie wedstrijdklassen: klippers, tjalken en vissersschepen. De schepen varen een Olympische baan. Rond 15.00 uur is de finish; daarna zijn er op en rond het Houten Hoofd activiteiten, zoals een optreden van de Notenkrakers en rond 16.15 uur van M&F, creatieve wedstrijden voor de bemanningsleden en steigeractiviteiten. Zondagochtend varen de schepen tussen 10.00 en 11.30 uur opnieuw uit. De race wordt ’s middags afgesloten in De Loods van de Watersportvereniging met de prijsuitreiking.

Lees ook:Bontekoerace Hoorn sluit zeilseizoen af
Lees ook:Zeilseizoen eindigt met Bontekoerace Hoorn
Lees ook:Bontekoerace Hoorn 2012
Lees ook:Muider Hardzeildagen 2008
Lees ook:Muiderhardzeildagen 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>