Opening Jaap Eden Kunstijsbaan zonder ijs

Zaterdag 9 oktober 2010 zou de Amsterdamse Jaap Eden IJsbaan voor het publiek opengaan, maar vanwege het warme oktoberweer heeft de 400 meterbaan nog geen ijs. De Jaap Edenbaan is een van de weinig overgebleven buitenbanen en daarom gevoelig voor weersomstandigheden. De installaties zijn afgesteld op ijsmaken bij een dagtemperatuur van 15 graden. De laatste dagen was het soms boven de 20 graden: te warm om ijs te kunnen maken.

IJs of geen ijs: het openingsfeest gaat gewoon door. Op vrijdag opent de Wethouder van Sport het schaatsseizoen en onthult het jubileumlogo. Volgend jaar, op 9 december 2011, bestaat de ijsbaan vijftig jaar en is daarmee de oudste 400 meter kunstijsbaan ter wereld. Jaap Eden verwacht op zondag 10 oktober haar deuren voor het publiek te kunnen openen. Tot en met 20 maart 2011 zijn de Jaap Eden IJsbanen dagelijks open voor het publiek. Niet alleen in Amsterdam, ook elders in het land openen de kunstijsbanen de deuren of waren afgelopen weekend al open: zie website van de schaatsbond KNSB.

Lees ook:Jaap Edenbaan viert vijftigste verjaardag
Lees ook:IJsbaan FlevOnice is failliet
Lees ook:Opening schaatsseizoen op kunstijsbanen
Lees ook:Olympisch Stadion ‘de coolste baan van Nederland’: schaatsen in historische ambiance
Lees ook:Kunstijsbaan Vechtsebanen in Utrecht krijgt zomerijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>