Internationaal Concours Valkenzwaard

Vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus 2010 vindt in Noord-Brabant, ten zuiden van Eindhoven, het paardensport evenement Internationaal Concours Valkenzwaard plaats: springsport op het hoogste niveau, met meer dan 30.000 toeschouwers. De wedstrijden beginnen om 08.30 uur, zondag om 08.00 uur. Programma: zie website. Toegang en parkeren zijn gratis. Het is de Nederlandse etappe van de prestigieuze reeks paardensportwedstrijden Global Champions Tour (GCT) (bron: persbericht).

 

Manufacture Jaeger-LeCoultre, in 1833 opgericht en één van de meest fameuze horlogemakers ter wereld, ging voor drie seizoenen een samenwerking aan met GCT, dat op haar beurt ook staat voor de top: de meest prestigieuze paardensportwedstrijden. Elk GCT evenement beschikt over prijzengeld van tenminste 400.000 euro. Het kampioenschap in 2010 bestaat uit negen evenementen met een totaal prijzengeld van 5.500.000 euro. Na wedstrijden in mei (Spanje, Duitsland en Italië), juni (Frankrijk en Monaco), juli (Portugal en Frankrijk) en augustus (Valkenswaard en Rio de Janeiro) tellen de beste zeven resultaten van de individuele onderdelen mee voor het totaalklassement.

 

In de jaren dertig van de vorige eeuw ontwikkelde Jaeger-LeCoultre speciaal voor ruiters de Reverso: een horloge met omkeerbare kast, uitermate geschikt om sportieve prestaties van de spelers te begeleiden. Het merk heeft door de jaren heen in verschillende landen aan paardensport gerelateerde evenementen ondersteund. De bestuursvoorzitter van het bedrijf, JéromeLambert, komt zaterdag naar Valkenzwaard om een uniek gegraveerde Reverso aan de winnaar van de VDL Groep Grand PrixGlobal ChampionTour Nederland uit te reiken.

 

Jaeger-LeCoultre is prominent aanwezig tijdens het GCT concours, van de toegangspoort tot het speelveld. Gasten worden verwelkomd in het VIP gedeelte, waar ze naast een spectaculair uitzicht op de wedstrijden ook kennis maken met de nieuwste horloge-innovaties. De Global Champions Tour werd in 2006 opgericht door Olympisch goud-winnaar Jan Tops, met als doel het verder ontwikkelen van de sport door het verbeteren van de omstandigheden van rijders, paarden, hun eigenaren, sponsors en toeschouwers.

Lees ook:Springruitertournooi Valkenzwaard
Lees ook:Ladies Open Golftoernooi in Eindhoven
Lees ook:Ladies Open op Eindhovensche Golf
Lees ook:ABN AMRO Ladies Open Golftoernooi 2010
Lees ook:Tour de France 2015 start definitief in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>