Wateringse Wielerdag 2010

Donderdag na de Tour de France vindt traditioneel de Wateringse Wielerdag plaats in de serie wielercriteria na de Tour (editie 2013: kik hier). Op 29  juli 2010 vindt in het Westlandse dorp onder de rook van Den Haag de 38e editie plaats, gratis voor bezoekers, met niemand minder dan de groene truidrager Allessandro Petacchi. De organisatie hoopt hiermee op ‘een waar sprintersbal’ en heeft nog een aantal sprinters in huis gehaald, zoals Theo Bos, Nederlands kampioen Niki Terpstra, Graeme Browne, Kenny van Hummel en Stefan van Dijk. Start en finish zijn aan de Kerklaan.

 

In totaal verschijnen zo’n 45 profs aan de start, waaronder ook Lars Boom, Laurens ten Dam, Koos Moerenhout,  Servais Knaven, Karsten Kroon en Bram Tannink. Overdag staan er vanaf 10.30 uur verschillende races op het programma voor jongeren, de elite/belofte en de dikke banden race. Om 17.30 uur verzorgt Popstar winnaar Wesley een optreden op het podium op het Plein bij de Scrumpy Pub. Om 17.340 uur worden de profs gepresenteerd en tourdeelnemers gehuldigd. Om 18.45 uur begint het profcriterium over 100 km. Om 21.30 uur worden ze gehuldigd en start Skihut met Flügel on Tour op het Plein.

Lees ook:Wateringse Wielerdag 2011
Lees ook:Wielercriteria na de Tour 2010
Lees ook:RaboRonde Heerlen 2010
Lees ook:Daags na de Tour in Boxmeer
Lees ook:Wateringse Wielerdag 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>