Concours Hippique Hoofddorp 2010

Woensdag 23 tot en met zondag 27 juni 2010 vindt de 201e editie van het Concours Hippique Hoofddorp plaats, het jaarlijkse gratis toegankelijke paardenevenement in het Haarlemmermeerse Bos (editie 2013: klik hier). Dit jaar is de naam  veranderd in concours Hippique Haarlemmermeer, met allerlei wedstrijden en demonstraties dressuur en springen.

Woensdag begint het kampioenschap jonge dressuurpaarden van 4 tot en met 6 jaar oud: de KNSH Subli Cup (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie). Zaterdag is onder meer de Hoefstag Dressuur Cup en voor de 13e maal het Open Veulenkampioenschap, een veulenkeuring met om 18.30 uur de finale: traditiegetrouw het begin van de showavond. Dan is onder meer de winnende Kür op muziek te zien, Appie Kamps en zijn showteam showen trucs met honden en paarden, er is een presentatie van het koningspaard Lusitano, een demonstratie Western Riding, een show met Friese hengsten en Romeinse strijdwagens, een show van 22-voudig Nederlands kampioen vierspan IJsbrand Chardon en als afsluiting muzikaal vertier. Zondag staat in het teken van de Grote Prijs van de Haarlemmermeer voor internationale springrubrieken. Zondag wordt ook de Silfit masterclass verreden: een unieke competitie om het Nederlandse tuigpaard te promoten: een samensmelting van sport, show en stijl.

Lees ook:Concours Hippique Haarlemmermeer 2011
Lees ook:Concours Hippique Haarlemmermeer
Lees ook:Hoofddorp Concours Hippique: gratis festijn
Lees ook:Koningin bezoekt Concours Hippique Hoofddorp
Lees ook:Zwolle International: paardensport

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>