Strijd om Gouden Zweep op renbaan Duindigt

IMG_20160516_131339Zondag 6 juni 2010 wordt op de draf –en  renbaan Duindigt in Wassenaar de jaarlijkse klassieke draverij om de Gouden Zweep verreden. Er zijn 11 draverijen, 1 volbloed -en 1 arabieren ren.  Het begint om 13.00 uur, met een sterk bezet veld met onder andere de finale van het Criterium der Driejarigen, twee series voor het Criterium der Vierjarigen en de Gouden Zweep met de beste Nederlandse gefokte dravers.

 

De uitreiking van de Gouden Zweep vindt al ruim vier eeuwen plaats: de prijs werd al door stadhouders en later door koning Lodewijk Napoleon uitgereikt. Koning Willem I reikte als eerste vorst de prijs uit in 1823 in Leeuwarden. Voor de jeugd zijn er aan het begin van het programma ook twee pony draverijen. Programma en tickets: zie website. Duindigt heeft een rijke historie. De draf –en renbaan werd in 1906 opgericht op het landgoed Duindigt in Wassenaar. Sindsdien heeft Duindigt een aparte renbaan (1.600 meter) en sinds 1940 ook een drafbaan (1.200 meter). Het is de enige baan in Nederland waar rennen én draverijen worden gehouden. Op het stallenterrein van de renbaan staan circa 200 paarden, zowel dravers als renpaarden. Van maart tot en met november worden er elke zondag en een aantal woensdagen koersen verreden. Per koersdag worden er 8 tot 12 races georganiseerd.

Lees ook:Donkere wolken boven Renbaan Duindigt
Lees ook:Grote Paasprijs paardenrenbaan Duindigt
Lees ook:Profronde Surhuisterveen
Lees ook:Maria Louisejaar: Koning bezoekt Marijkedag Leeuwarden
Lees ook:Koningssloep vanaf 15 oktober terug in Scheepvaartmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>