Superlegue Formula op TT-circuit Assen

Vrijdag 14 tot en met zondag 16 mei 2010 komt de Superleague Formula naar het TT-circuit  voor de Grand Prix van Assen: de belangrijkste autoraces van ons land (editie 2011: klik hier). Na het openinsweekend in het Britse Silverstone is dit   het tweede raceweekend van het Superleague Formulaseizoen.  Timetable en tickets: zie website.

 

De Dutch Supercar Challenge (DSC) maakt na Silverstone en de Neurenbergring voor de tweede maal zijn opwachting in Nederland.  De DSC werkt met vrijwilligers, onder de ‘paraplu’ van V.Max Racing Manegement (VRM) uit Breda. Anders dan bij andere klassen in ons land is er geen inbreng van autofabrikanten of importeurs. VRM is geheel onafhankelijk en draait op inschrijfgelden en sponsorbijdragen. Daardoor kan de DSC een eigen weg volgen en  zich richten op autoraces voor GT’s en toerwagens tijdens A-evenementen op circuits in binnen –en buitenland.

 

De afgelopen jaren zijn er 112 races verreden tijdens 62 evenementen op tal van circuits, waaronder het Duinencircuit van Zandvoort en het TT-circuit van Assen. Vrijdag zijn er vrije trainingen, zaterdag kwalificaties en de eerste races en zondag de tweede races. De DSC races duren minimaal 45 en maximaal 60 minuten, omdat er niet getankt mag worden. Voor veilig bijtanken zijn ingewikkelde en dure tankinstallaties nodig en die hebben de toerwagens niet. Bijtanken met behulp van jerrycans en trechters is om veiligheidsredenen verboden.

Lees ook:WK Superbike TT Circuit Assen
Lees ook:Superleague Formula Assen 2011
Lees ook:GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen
Lees ook:Superbike TT-Circuit Assen
Lees ook:WK Superbike 2014 op TT-Circuit Assen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>