Toerversie Amstel Gold Race

Op zondag 18 april 2010 wordt de 45e editie van de Amstel Gold Race verreden, onze enige echte wielerklassieker. De dag ervoor vindt de toerversie plaats: de Amstel Gold Toer Race op zaterdag 19 april geldt als Nederlands mooiste en zwaarste toerklassieker (2013: klik hier). Deelnemers kunnen zich inschrijven  voor zes verschillende afstanden die allemaal door Limburgs mooiste natuurgebieden lopen. Iedere afstand start bij de Polfermolen in Valkenburg en eindigt op de Cauberg.

 

Tijdregistratie, sms-service, foto –en camerapunten onderweg, het Amstel dorp bij de finish en de finish zelf maken deze toertocht tot een belevenis voor iedere wielerliefhebber, aldus de website. In het Amstel dorp bovenop de Cauberg is voldoende entertainment om er na afloop een feest van te maken. Inschrijven kan alleen online tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. De deelnemers komen uit heel Europa (zelfs van de andere kant van de oceaan) en zijn zeer gevarieerd: jong en oud en dit jaar is 12 procent van de deelnemers vrouw: een stijging ten opzichte van vorig jaar. Ook de motivatie onder de deelnemers is verschillend. Een groot aantal wil een unieke prestatie leveren, door net als de wielerprofs op zondag, hun afstand na het beklimmen van de Cauberg te voltooien. Daarnaast grijpen veel deelnemers de Toerversie aan om zich voor goede doelen in te zetten, zoals voor de Stichting Daniëlle die zich inzet voor ongeneeslijk zieke kankerpatiënten.

Lees ook:Amstel Gold Race Toerversie 2014
Lees ook:Zaterdag 16 april: Amstel Gold Race Toerversie 2016
Lees ook:Amstel Gold Tour en Amstel Radler Challenge
Lees ook:Amstel Gold Race Toertocht 2013
Lees ook:Amstel Gold Race 2011 – de Toerversie

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Toerversie Amstel Gold Race

    1. Ron

      waar staan ze dan?
      Op welke locatie heb je foto’s geschoten?

      gr Ronb

        /   Reply  / 
  1. mark

    Heb de foto’s verplaatst naar http//:www.fotoscala.nl .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>