Strandzesdaagse in weer en wind

Gisteren ging in weer en wind de 50e Strandzesdaagse van start: een wandelmars, die in Hoek van Holland begon en zaterdag 26 juli 2008 in Den Helder eindigt (update 2013: klik hier). In 1959 liepen 37 enthousiaste lopers de eerste tocht. Dit keer zijn het er duizend, die gisteren regen, wind en snijdende zandstormen trotseerden.

 

De deelnemers overnachten in tenten, die ze zelf meenemen. De organisatie verzorgt de kampeerterreinen. Tenten en persoonlijke bezittingen worden iedere dag met een vrachtwagen naar de volgende pleisterplaats gereden.    De totale afstand is 140 km. De tussenliggende pleisterplaatsen zijn Wassenaar, Noordwijk, Vensen-Noord, Egmond aan Zee en Callantsoog. Was het gisteren écht weer om binnen te blijven: vandaag klaart het op en vanaf morgen gaan het gestaag richting strandweer! Wordt het tóch nog zomer!

Lees ook:Strandzesdaagse 2010
Lees ook:Strand6daagse: zes dagen afzien
Lees ook:Strandzesdaagse 2013 langs de Noordzee
Lees ook:Harde wind spelbreker Vogelteldag
Lees ook:WK Superbike Assen: motorsport op topniveau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>