Rotterdam Marathon: opmaat Olympische Spelen

Zondag 13 april 2008 is de Maasstad Rotterdam weer even het epicentrum van de hardloopsport in Nederland, wanneer voor de 28e keer de Fortis Rotterdam Marathon wordt gelopen (editie 2012: klik hier). Met maar liefst elf atleten met een persoonlijk record onder de 2.08 is Rotterdam sterker bezet dan concurrent Londen, waar op dezelfde dag de marathon wordt gelopen. Wedstrijddirecteur Mario Kadiks: ‘Een wereldrecord is wellicht te hoog gegrepen, maar de ambitie is wel een winnende tijd in de 2.05. We hebben vanuit de hele wereld aanvragen gekregen. Veel atleten willen zich in Rotterdam kwalificeren voor de Olympische Spelen. Mede daardoor is het een sterk en breed topveld,’ zegt Kadiks. In Rotterdam werden in het verleden drie wereldrecords gebroken: in 1985 door de Portugees Lopes, in 1988 door de Ethiopiër Densamo en in 1998 door de Keniaan Loroupe. Zie marathon laatste nieuws.

Het zullen vooral Kenianen zijn, die voor toptijden moeten zorgen: Cheboror is op papier de snelste(2.06.23) en zijn landgenoten Kipsang (2.06.39), Limo en Kirui (beiden 2.06.45) liepen ook al onder de 2.07, evenals de Fransman El Himer (2.06.48). Ook de winnaar van vorig jaar komt terug: Chelanga. April is dé marathonmaand, omdat dan in Parijs, Londen, Rotterdam, Boston, Wenen en Hamburg de jaarlijkse marathons plaatsvinden. De online inschrijvingen voor de marathon, de RTV Rijnmond Loop en de AD 5 km Loop zijn gesloten. Na-inschrijving kan alleen nog voor de AD 5km Loop. Om 11.00 uur start de Marathon, een kwartier later de RTV Rijnmond Loop (10 km), om 11.20 uur de AD 5 km Loop en om 11.25 uur de Fortis Jeugdloop (1 km). Start en finish zijn op de Coolsingel. Zie ook de dit seizoen inmiddels gelopen marathon van Utrecht en Apeldoorn en de halve marathons van Den Haag, Venlo, Zandvoort (12 km), Parkstad, Alphen (20 km) en Schoorl (10 km).   

Lees ook:Fortis Rotterdam Marathon 2010
Lees ook:Rotterdamse Marathon ‘kan een ideale worden’
Lees ook:Fortis Halve Marathon Rotterdam
Lees ook:Fortis Rotterdam Marathon 2009
Lees ook:Topbezetting halve marathon Rotterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Rotterdam Marathon: opmaat Olympische Spelen

  1. Pingback: Rotterdamse Marathon ‘kan een ideale worden’ | Eropuit

  2. Pingback: Kipsang verhoogt status Rotterdam Marathon | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>