Landmachtdagen 2015 op woensdag 13 mei

IMG_20160524_150646Op woensdag 13 mei, de dag voor Hemelvaartsdag, trekken honderden militairen het land in tijdens de Landmachtdagen. Thema dit jaar is ’70 jaar vrijheid, erkennen en herdenken’. Onder het motto ‘sol-daten’ heeft de landmacht een ‘dating’ functie aan haar app toegevoegd, als knipoog naar de online ‘dating’-rage van dit moment.

Woensdag zijn militairen op verschillende plekken aanwezig om iedereen kennis te laten maken met de Koninklijke landmacht, het werk, het materieel en de mens achter de militair. Het draait die dag om contact met de samenleving. Op de meeste plaatsen staan militaire voertuigen en zijn er wapens te bekijken. In samenwerking met radio Veronica voert de landmacht in het hele land 70 maatschappelijke projecten uit voor ‘Operatie Victorie‘, van 11 tot en met 13 mei vanuit een speciaal kamp in Almere en als slot ‘De Ontknoping’ op de Esplanade in het Stadshart van Almere, met onder meer VanVelzen. Nieuw dit jaar is de Landmacht veteranendag in de Cruise Terminal in Rotterdam.

Lees ook:Landmachtdag 2014 – hoogtepunt 200-jarig jubileum
Lees ook:Unicum: Vaandelgroet aan de koning in Den Haag
Lees ook:Koninklijke Landmacht viert 200-jarig jubileum
Lees ook:Landmachtdagen 2009
Lees ook:Oprichter Radio Veronica overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>