Succesvolle Geldmuseum moet dicht vanwege geldgebrek

113x118x1EURO_VZ.jpg.pagespeed.ic_.i1gNwONZts1Het Geldmuseum in Utrecht is zeer succesvol, maar toch gaat het dicht. Het museum werd in mei 2007 geopend door prins Willem-Alexander en minister Bos van Financiën. Bezoekers zijn er genoeg, maar het ontbreekt aan geld. Het is het eerste rijksmuseum dat dicht moet. Tot nu toe vonden andere rijksmusea die gekort werden een oplossing. Na vermindering van de subsidie ontstaat een gat van 465.000 euro. Als er geen oplossing komt, gaan de duren op 1 november op slot.

Het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvorming) noemt het ‘ronduit schokkend’. De organisatie ‘weet als geen ander dat het niet meevalt financiële educatie de scholen in te krijgen. Een bezoek aan het Geldmuseum helpt daarbij enorm’, aldus het NIBUD. Er is nu geen plek meer voor dit door onderwijs voor scholen in Nederland. Vorig jaar trok het museum 65.000 bezoekers, van wie bijna de helft jonger was dan 18 jaar. Een deel van de collectie blijft toegankelijk: het muntgedeelte wordt ondergebracht bij de Nederlandse Bank, het archeologische en kunsthistorisch belangwekkende deel bij het Rijksmuseum voor Oudheden.

Lees ook:Minder geld voor Geldmuseum
Lees ook:Station Zwolle zomer 2012 maand dicht
Lees ook:Avifauna dicht vanwege vogelgriep
Lees ook:Eropuit in augustus
Lees ook:Van Gogh museum sluit wegens verbouwing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>