Grote kunstroof uit Kunsthal Rotterdam

In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 oktober zijn uit de Kunsthal in Rotterdam een aantal kostbare schilderijen geroofd. Hoe de dieven het museum binnen konden komen, is nog niet bekend. De politie zou een melding hebben gekregen van het beveiligingsbedrijf dat het inbraakalarm was afgegaan. De politie is bezig met onderzoek en wil nog niet zeggen hoeveel en welke werken zijn  verdwenen. In ieder geval is te zien dat het schilderij ‘Het levende meisje’ van Matisse uit 1919 er niet meer hangt. 

De geroofde werken maken deel uit van een speciale tentoonstelling voor het 20-jarig bestaan van de Kunsthal. Het gaat om werken uit een privécollectie van de Triton Foundation van de steenrijke familie Cordia: een topcollectie van avant-gardistische werken, met onder andere schilderijen van Picasso, Warhol en Mondriaan. Veel schilderijen uit deze collectie zijn meer dan een miljoen euro waard, aldus oud-directeur Wim van Kampen. Hij denkt dat de werken niet te verkopen zijn, omdat het gaat om bekende en goed gedocumenteerde werken. De Kunsthal is vandaag gesloten voor het publiek.

Lees ook:Van Gogh Museum – Picasso in Parijs
Lees ook:Al 100.000 bezoekers op ‘Picasso in Parijs’ in Van Gogh Museum
Lees ook:Koningin Elizabeth leent topstukken uit aan Mauritshuis
Lees ook:Matisse tot Malevich in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Festival XX jaar in Kunsthal Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>