Uur U nadert voor turner Yuri van Gelder

Donderdag 6 oktober 2011 is het uur U aangebroken voor turner Yuri van Gelder: dan spreekt het Internationaal Sporttribunaal CAS zich erover uit of de voormalige wereldkampioen aan de ringen mag deelnemen aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De Lord of the Rings was een jaar geschorst vanwege cocaïnegebruik. Volgens het Olympisch reglement zijn sporters na overtreding van de dopingregels automatisch uitgesloten van de eerstvolgende Spelen.

 

Het Amerikaans Olympisch Comité heeft een zaak tegen deze regel aangespannen, omdat de Amerikaan en regerend Olympisch kampioen op de 400 meter hardlopen, LaShawn Merritt, in dat geval niet in Londen mag meedoen. De atleet werd tweemaal op doping betrapt en kreeg 21 maanden schorsing opgelegd.  De Amerikanen vinden dat hij dubbel wordt gestraft en dat is volgens hen in strijd met de code van het wereld-antidopingbureau WADA. De Nederlander Van Gelder mag vanwege die regel ook niet deelnemen aan de Spelen in Londen. Ook hij wacht met spanning de uitspraak van het CAS af.     

 

Lees ook:NK Tegenwindfietsen op Stormvloedkering Zeeland
Lees ook:Paralympische Spelen geopend
Lees ook:Sportfilmfestival Den Bosch
Lees ook:ISU EK Shorttack in Dordrecht
Lees ook:Afscheid Bos op Zesdaagse Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>