Rocklegende Neil Young in Sportpaleis Ahoy

Ahoy Rotterdam krijgt hoog bezoek: Neil Young treedt zondag 7 juni 2009 in het Sportpaleis. Vorig jaar bewees de rocklegende méér dan een oudgediende te zijn, zijn ‘Continental Tour 2008′ in de RAI in Amsterdam en daarna bij Bospop en Rock Werchter in België. Begin april verscheen zijn nieuwe album ‘Fork In The Road‘: een album vol maatschappelijk geëngageerde nummers over het milieu en de financiële crisis. Het concert in Ahoy begint om 20.00 uur. Het voorprogramma verzorgt Admiral Freebee. Tickets: zie website.

 

De carrière van Neil Young omspant vier decennia. Eind jaren zestig beleefde de groep Crosby, Stills, Nash & Young (CSN&Y) hoogtijdagen. Wereldberoemd werden ze na hun optreden op het roemruchte open air festival Woodstock in 1969 en met de elpee ‘Déja Vu‘. Door de meerstemmige zang werden ze vaak vergeleken met the Beatles. Tot nu toe zat hij niet stil; hij is altijd productief geweest in de studio en op het podium. In 1972 verscheen zijn soloalbum ‘Harvest’.

 

In de 70er jaren verscheen er zeker één album per jaar. In de 80er jaren experimenteerde Young met verschillende muziekstijlen. Zijn platenmaatschappij stapte naar de rechter en eiste dat Young terug naar zijn oude stijl zou keren. In 1989 deed hij dat met het album ‘Freedom’. In de jaren 90 maakte hij naast albums ook soundtracks voor films. Young is betrokken bij diverse goede doelen: ieder jaar organiseert hij een benefietconcert. In 2006 verscheen ‘Living with war’: een stevig rockende aanklacht tegen het Irak-beleid van president Bush.

Lees ook:Neil Young in de RAI
Lees ook:Neil Diamond in Sportpaleis Ahoy
Lees ook:k.d. lang in RAI Amsterdam
Lees ook:Rocklegende Crosby, Stills & Nash in Amsterdam
Lees ook:Bospop Weert: popconcert met grote namen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Rocklegende Neil Young in Sportpaleis Ahoy

  1. Pingback: Rocklegende Crosby, Stills & Nash in Amsterdam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>