Samenzang op kerstavond in Haarlem

Traditioneel komen Haarlemmers op kerstavond, dinsdag 24 december, massaal bijeen op een aantal pleinen om gezamenlijk kerstliederen te zingen. Op de Grote Markt begint om 23.45 uur de Kerstsamenzang. Veel mensen gaan naar de Grote Markt, maar daarnaast is er een intiemere setting: de Kerstzang op de Vijfhoek, een pittoreske buurt in de binnenstad.

Daar kan iedereen terecht vanaf 23.30 uur. Al meer dan 34 jaar vindt de kerstzang plaats op ‘de Vijfhoek’ begint om 24.00 uur, als de Nieuwe Kerk middernacht heeft geslagen. Onder begeleiding van Harmonie de Spaarnebazuin worden een uur lang oud-Hollandse kerstliederen gezongen. Er zijn erwtensoep, glühwein, warme chocolademelk, kaarsen en tekstboekjes te koop. Om 01.15 uur is het programma afgelopen. Van 20.00 tot 21.30 uur kunnen Haarlemmers de keel alvast smeren tijdens een Kerstsamenzang vanuit de muziekkoepel op het Vlooienveld in de Haarlemmer Hout.

Lees ook:Kerstzang Haarlem 2012
Lees ook:Kerstsamenzang in Haarlem
Lees ook:Kerstsamenzang in Haarlem
Lees ook:Kerstsamenzang Haarlem
Lees ook:Kerstsamenzang Haarlem 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>