Holland Food and Flowers in Bovenkarspel

Zondag 24 februari tot en met zondag 3 maart 2013 vindt in het Noord-Hollandse Bovenkarspel Holland Food and Flowers plaats, de opvolger (en 80e editie) van het Holland Flowers Festival. Voor 2002 was deze grootste overdekte bloembollen-tentoonstelling ter wereld bekend als de Westfriese Flora, dit jaar is het omgedoopt in Holland Food and Flowers. Het evenement luidt alvast de lente in, met niet alleen bloemen, maar nu ook ‘alles wat Noord-Holland aan smaken te bieden heeft’. Dit keer niet alleen de wereldberoemde tulpen (en bollen en zaden), maar de hele agrisector. Producten die iedereen kent uit de bloemenzaak of de supermarkt komen hier tot leven en vertellen hun verhaal over oorsprong, ontwikkeling en smaak, de weg van zaadje tot eindproduct.

Update 2014: Holland Food & Flowers 2014 gaat niet door.

De beurs biedt smaakvolle workshops en proeverijen en kookdemonstraties van koks uit de regio. Uiteraard ontbreken bloemen niet, met een tuin van de hand van tuinontwerper Robert Broekema vol bolbloemen, bomen, struiken en andere sierteeltproducten. Daarnaast is er een lifestyle beurs met producten en diensten op het gebied van ‘lekker leven’: wonen, koken en vrije tijd. Donderdag vindt het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren. Ook bezoekers kunnen vrijdag aan de wedstrijd meedoen. Het tulpen keuren is ontstaan door iedere soort tulp te beoordelen op haar uiterlijke karaktereigenschappen, om vast te stellen welke tulp voor welke doelgroep geschikt is. Al snel werden uniforme regels opgesteld waaraan een goede tulp moest voldoen. De deuren staan open van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 21.30 uur.

Lees ook:Met Holland Flowers Festival begint de lente
Lees ook:Holland Flowers Festival
Lees ook:Holland Flowers Festival 2010
Lees ook:Holland Flowers Festival 2011
Lees ook:Holland Flowers Festival 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>