Lathyrus Tentoonstelling in de Tuinen van Appeltern

kaart_betuwe_grootTot en met zondag 28 juni zijn de Tuinen van Appeltern (in het  land van Maas en Waal, ten westen van Nijmegen) het domein van de jaarlijkse nationale Lathyrus Tentoonstelling. Ook dit jaar houdt de Nederlandse Lathyrus Vereniging haar Nationale Tentoonstelling in deze tuinen. In en rondom de vele voorbeeldtuinen is de populaire snijbloem (ook wel pronkerwt genoemd) te bewonderen.

Doel is om mensen aan te moedigen zelf ook lathyrus te kweken in tuinen en op balkons. Er zijn doorlopend demonstraties over hoe je de plant het beste kunt kweken: hoe de plant wordt gezaaid, groeit en uiteindelijk gaat bloeien en hoe je de geur van de bloem in huis kan halen. Ervaren amateurkwekers en leden van de Lathyrus Vereniging geven uitleg en vertellen hun ervaringen en er is aandacht over de verschillende vormen van kweek, in kweekbakken en potten, langs rekken of wigwams. De Tuinen van Appeltern zijn van begin maart tot eind november open. Tickets en openingstijden: zie website.

Lees ook:Lathyrus-weekend op Paleis Soestdijk
Lees ook:Penisplant gaat maandagmiddag open
Lees ook:Groei & Bloei Nationale Tuinweek
Lees ook:Nationale Tuinweek 2016 en Open Tuinenweekend
Lees ook:Eerste editie Nationale Tuinweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>