Nationale Museumweek 2017 – Stem op uw favoriete pronkstuk

IMG_20161012_125550De Nationale Museumweek vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 9 april. Doel van deze week is zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de prachtige collecties die onze musea bewaren, onderzoeken en presenteren. Tijdens de Nationale Museumweek staat Nederland in het teken van onze kunst en ons erfgoed, met ons aller museumschatten: ons échte goud!

De Nederlandse musea herbergen ruim 65 miljoen museumschatten. De Nationale Museumweek zet de musea en hun collecties in de schijnwerpers. Vorig jaar, bij de tweede editie, heeft het publiek massaal gestemd en een keuze gemaakt uit drie objecten in de provincie Utrecht. Toen opende de MAT54 ofwel de Hondekop als Gouden Pronkstuk de week. Dit jaar, ter ere van de derde Nationale Museumweek gaat het om een museumschat uit de provincie Zuid-Holland. Stemmen voor het eerste gouden pronkstuk van de derde Nationale Museumweek (uit Dordrecht, Rotterdam of Delft) kon tot en met 31 januari.

Lees ook:Nationale Museumweek start zondag in Dordrecht met onthulling indrukwekkend grote Gouden Letterkast
Lees ook:Ruim 400 musea doen mee aan derde Nationale Museumweek – #OnsEchteGoud
Lees ook:Nationale Museumweek in Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Nationale Museumweek opvolger van Museumweekend
Lees ook:Tweeduizend jaar oud Meisje van Yde komt tot leven met Gouden Hologram tijdens Nationale Museumweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>