Fotoweek 2016 – 9 t/m 18 september

IMG_20160516_144309Vrijdag 9 tot en met zondag 18 september vindt voor de vierde keer de Fotoweek plaats. Tien dagen lang zet Fotoweek de spotlights op fotografie. Initiatiefnemers zijn FOAM in Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. In samenwerking met musea, fotografen, fotoclubs, bibliotheken, boekhandels en andere culturele instellingen zijn er verschillende activiteiten rondom een centraal thema.

Zie ook: Eropuit in september en Film by the Sea Vlissingen

Thema dit jaar is ‘Kijk! Dit ben ik’. De nadruk ligt op portretfotografie en op de wisselwerking tussen geportretteerde en fotograaf: op het individu voor en achter de lens. In verschillende instellingen staan pop-up studio’s waar iedereen zich kan laten portretteren door al dan niet bekende fotografen. Daarnaast organiseren musea en culturele instellingen activiteiten en programma’s. Robin de Puy is fotograaf des Vaderlands 2016. Speciaal voor Fotoweek maakt zij een fotoserie die wordt getoond tijdens het tweejaarlijkse internationale fotofestival BredaPhoto, dat 15 september opent.

Lees ook:Ode aan fotografie tijdens Fotoweek en BredaPhoto 2014
Lees ook:BredaPhoto – International Photo Festival opent donderdag 15/9
Lees ook:Weekend van de Wetenschap: zaterdag 1 en zondag 2 oktober
Lees ook:Nationaal Museumweekend 2011
Lees ook:Maand van de Geschiedenis 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>