Van Gogh verwelkomt 1.000.000ste bezoeker eerder dan voorgaande jaren

IMG_20160502_143245Woensdag 6 juli werd de miljoenste bezoeker feestelijk ontvangen in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Een mijlpaal die drie weken eerder wordt gehaald dan in het jubileumjaar 2015, toen het museum een recordaantal van 1,9 miljoen bezoekers trok. In de eerste helft van 2016 bezochten ruim 13% meer cultuurliefhebbers het museum dan in dezelfde periode vorig jaar. Van Gogh, het nieuwe entreegebouw, de museumcollectie en het tentoonstellingsprogramma blijven in trek bij museumbezoekers uit binnen- en buitenland (bron: persbericht).

Zie ook: Nieuwe website Museum Mesdag Collectie en De waanzin nabij

‘De aanhoudende belangstelling voor ons museum ervaar ik als een groot goed. We merken iedere dag opnieuw dat het levensverhaal en de kunst van Van Gogh veel mensen blijft boeien’, aldus museumdirecteur Axel Rüger. Musea zijn belangrijk voor de aantrekkingskracht van Amsterdam. Bijna 80% van de toeristen bezoekt een museum en het cultureel aanbod in de stad wordt het hoogst gewaardeerd door bezoekers uit binnen- en buitenland. ‘Over de hele linie zien wij de eerste vier maanden een stijging in museumbezoek van 2,5%. Het is goed om te zien dat het Van Gogh Museum structureel blijft investeren in het gebouw, de programmering en in hun publiek. Dat werpt zichtbaar zijn vruchten af’, aldus Frans van der Avert – algemeen directeur Amsterdam Marketing.

Meerdere factoren spelen mee: de omvangrijke wereldwijde online fanbase, de intensieve campagne in het jubileumjaar 2015, de activiteiten in het buitenland en de opening van het nieuwe entreegebouw vergroten de zichtbaarheid van het museum. De verruimde openingstijden in piekperiodes en de capaciteitsoptimalisatie zorgen voor een betere spreiding van het bezoek. De maandprogrammering Vincent op Vrijdag trekt steeds meer bezoekers uit Amsterdam en omstreken. Daarnaast profiteert het museum van de aanhoudende populariteit van Amsterdam, zoals blijkt uit statistieken van Amsterdam Marketing.

In de eerste helft van 2015 bestelt 19% van alle bezoekers een entreeticket online. In dezelfde periode 2016 maakt ruim 26% van de museumbezoekers gebruik van deze optie om directe toegang tot het museum te krijgen. Het is een van de instrumenten waarmee de bezoekersaantallen beter over de hele dag gespreid kunnen worden, net als de verlengde openingstijden in piekperiodes. Ook de komende zomermaanden is het museum langer open: zondag tot en met donderdag tot 19.00 uur, vrijdag tot 22.00 uur en zaterdag tot 21.00 uur.

Lees ook:Van Gogh Museum verwelkomt miljoenste bezoeker eerder dan in recordjaar 2016
Lees ook:Van Gogh museum sluit wegens verbouwing
Lees ook:Al 100.000 bezoekers op ‘Picasso in Parijs’ in Van Gogh Museum
Lees ook:Van Gogh-collectie hele verbouwing te zien in Hermitage Amsterdam
Lees ook:OV-kunstkaart geeft culturele draai aan OV-chipkaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>