Winnaar SYTYCD 2013 in internationale tapsensatie Tap Factory

727px-Peace_Palace_The_HagueDanny Boom, de winnaar van So You Think You Can Dance (SYTYCD) 2013, is te zien in de internationale tapsensatie Tap Factory, die na uitverkochte tournees door Europa en Zuid-Amerika op woensdag 17 december zijn de Nederlandse première beleeft in World Forum in Den Haag. Producent Patrice Marques: ‘Danny’s eigenheid en uitmuntende kwaliteiten op het gebied van hiphop en modern jazz geven de voorstelling een uniek Hollands extraatje. Hij past naadloos in de cast, bestaande uit ‘s werelds meest getalenteerde (tap)dansers en acrobaten’ (bron: persbericht).

Zijn deelname aan het populaire tv-programma SYTYCD begon met een vliegende start. De jonge Rotterdamse danser Danny Boom (22) overdonderde de jury met zijn eerste auditie en sleepte meteen het Golden Ticket in de wacht, waarmee hij direct door mocht naar de bootcamp. Zijn zegetocht stopte daar niet: Danny won glansrijk. In de daaropvolgende theatertournee bleek hoeveel doorzettings-vermogen en motivatie de talentvolle Danny heeft. Ondanks gezondheidsklachten bleef hij dansen tot hij niet meer kon. Een ziekenhuisopname met een geperforeerde blindedarm zorgde er zelfs voor dat de première van de SYTYCD Theatertour moest worden uitgesteld, maar als het aan Danny had gelegen, had hij gewoon op het podium gestaan.

Danny’s veelzijdige talent en karakter bleef niet onopgemerkt. Internationale producenten volgden zijn moves en vroegen hem onlangs de cast van de tapsensatie Tap Factory in Nederland te versterken. Hij voegt zich in december bij de dansers van deze virtuoze show, bestaande uit performers die heer en meester zijn in zowel urban-, break- en tapdance, hiphop en (lucht)acrobatiek. Razendsnel voetenwerk, spectaculaire choreografieën, stoere mannen en een enorme dosis humor, dat zijn de ingrediënten van Tap Factory. Voeg het beste van topshows als Stomp,  Tap Dogs en The Blue Man Group samen en je hebt een dansspektakel van wereldklasse.

De in Rotterdam geboren Danny Boom studeerde in 2013 af aan de Dansacademie Lucia Marthas. In 2013 werd hij uit ruim drieduizend auditanten tot winnaar van SYTYCD verkozen. Danny danste daarnaast o.a. bij Symphonica in Rosso met Diana Ross en Nick & Simon, het Internationaal Danstheater, trad op in videoclips en promo’s en staat onder contract bij het Rotterdamse Scapino Ballet. Tap Factory is tot en met 4 januari 2015 in World Forum te zien. Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar via SEE tickets 0900-1353 (€ 0,45 per minuut) of via www.seetickets.nl.

Lees ook:Jesus Christ Superstar in World Forum Den Haag
Lees ook:Grootste Zwanenmeer ter wereld in RAI Theater
Lees ook:Het Nationale Ballet brengt The Sleeping Beauty
Lees ook:Riverdance laatste maal in Nederland
Lees ook:HIPHOP KINGZ: underground Dance Event in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>