Koningin heropent Drents Museum Assen

Woensdag 16 november 2011 opent de Koningin het vernieuwde, vergrote en verbouwde Drents Museum in Assen. De dag erop kan het publiek naar binnen. De openingsexpositie is ‘Gouden Eeuw van China, de Tangdynastie’: tot en met 15 april 2012 zijn zo’n 120 voorwerpen te zien uit deze Chinese bloeiperiode (168-907 nC). Het museum gaat kunstreizen aanbieden. De eerste reis die wordt aangeboden, is een tentoonstellingsreis over de Tangdynastie.

 

Het pand is de afgelopen 15 maanden op de schop gegaan en omvat het Drostenhuis en het Ontvangershuis uit de 18e eeuw, het voormalig provinciehuis uit de 19e eeuw en een nieuwe vleugel met daktuin. Door geldgebrek staat het pand voor een deel leeg: de kinderafdeling en de afdeling archeologie in de kelderverdieping gaan pas in de loop van 2012 open voor het publiek.

Lees ook:Koningin opent Scheepvaartmuseum
Lees ook:Philipsvleugel Rijksmuseum is open
Lees ook:Amsterdammers hebben hun Stedelijk Museum terug
Lees ook:Verbouwing Centraal Museum Utrecht klaar – gratis openingsweekend
Lees ook:P.C. Hooftstraat wordt donderdag feestelijk heropend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>